Antwoord op vragen over het sociaal domein

Betalingsregeling

Een betalingsregeling is een manier om uw schuldprobleem op te lossen. Bij een betalingsregeling lost u uw schuld(en) volledig af door betaling in termijnen. Er zijn geen regels voor de duur van de betalingsregeling. U moet er wel op letten dat u zich echt kunt houden aan de betalingregeling. U moet dus genoeg geld over houden om van te leven. Bij lange betalingsregelingen is het slim om rekening te houden met financiële tegenvallers. U kunt dit doen door de eerste maanden veel af te betalen, zodat u later wat meer geld overhoudt.  

Hoe kom ik aan een betalingsregeling?

U moet proberen zelf een betalingsregeling af te spreken met uw schuldeiser(s). Kunt u  dat niet? De schuldhulpverlener kan de betalingsregeling voor u afspreken. U kunt dit ook samen doen. De schuldhulpverlener kan u bijvoorbeeld helpen met informatie en advies. De schuldhulpverlener kan ook helpen bij aanpakken van de oorzaak van uw schuldprobleem. Uw gemeente heeft de volgende regels over betalingsregelingen:

Wilt u weten wat het beleid is in uw gemeente?

Deze ruimte is bestemd voor de regels van uw gemeente. Klik bovenaan deze pagina op de knop "Selecteer uw gemeente" en geef vervolgens aan in welke gemeente u woont.

Lees ook